Het is voor veel ondernemers een lastige tijd. De lockdown heeft de afgelopen maanden, en in sommige branches nog steeds, impact gehad op iedere ondernemer en de tegenstelling was groot.

De een komt verplicht thuis te zitten en moet wachten op…. en de ander kan doorwerken.
De een geniet van de rust en ervaart minder druk van buiten, terwijl de ander in angst en onzekerheid leeft.
De een ervaart het als een tijd uitzitten en de ander gebruikt deze tijd om het lang bedachte ondernemingsplan eindelijk tot uitvoer te brengen.

En jij? Hoe gaat het ECHT met je?
Voel jij je een rups of een vlinder?

Ook ik, met twintig jaar ondernemerschap in mijn rugzak, kan mij af en toe een rups voelen op werkgebied. Zo werd ik deze week drie keer gevraagd door verschillende ondernemers wanneer ze een onlinetraining bij mij konden volgen. De een wil graag een zetje krijgen om haar plan tot uitvoering te brengen en de ander loopt vast in zijn eigen overtuigingen. De derde heeft inspiratie nodig en een schop onder haar kont, zoals ze dat zelf omschrijft.

Met al mijn vakkennis, ondernemerservaring, intuïtie, hart en gevoel ben ik de vlinder binnen Vlinder Business en weet ik dat ik deze drie ondernemers kan helpen. Het rupsgevoel ontstond bij het woordje ‘online’. Waarom eigenlijk? Omdat het nieuw werkgebied is?

Door eens in gesprek te gaan met de rups in mij, kwam ik erachter dat het geen rupsgevoel was maar een rups die last had van overtuigingen (denken). De overtuiging dat online inhoudt dat je video’s en foto’s moet maken en vooral jezelf in beeld brengen. En als ik je vertel dat ik als kind, nu nog steeds, een hekel aan heb aan foto’s dan begrijp je wellicht mijn rups overtuiging dat ‘online zeker niets voor mij is’.
Op dat moment ging de vlinder zich met dit gesprek bemoeien. Je volgt altijd je gevoel en maakt hartkeuzes. Je houdt van anders, niet van hetzelfde. Dus waarom zou je ‘online’ hetzelfde moeten doen als al die anderen?

Kracht zit in wie je bent en doen wat bij je past.

Prachtig toch, die ontwikkeling van een rups tot een vlinder. Soms heb je niet meer nodig dan in gesprek te gaan met jezelf. En kom je er niet uit? Ik help je graag.